Bilferie i Spanien; Flamenco og Jamón

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Spanien er yndet rejsedestination blandt danskere og andre europæere, og dette er der god grund til. Det store land har en fantastisk kultur at byde på, udsøgte kulinariske oplevelser samt en betagende natur. Ofte besøger vi kun én enkelt by ad gangen, når vi rejser til Spanien, men lejer man en bil i sangrians land, så kan man komme rundt og opleve den eftertragtede mangfoldighed i kulturen.

Her får du en guide til, hvordan du bedst planlægger den perfekte bilferie i Spanien.

Forud for rejsen; billeje og rute

Inden du booker flybilletter og begiver dig mod lufthavnen, så er det en god idé at du har styr på billeje og eventuelt også en holdning til hvor du skal starte og hvor du skal køre hen.

Har du booket en bil forud for din ankomst, så kan du undgå unødig stress forbundet med at finde den rette bil, vælge en forsikring og andre ting man skal tage stilling til i henhold til billejen. Skal bilen blot afhentes i lufthavnen ved ankomst og er alt papirarbejdet på plads, så er det nemt og ligetil bare at hoppe i bilen og starte din ferie.

Derudover skal du selvfølgelig være bevidst om hvor meget tid du har til at rejse i, hvor din rute skal lægges og dermed også hvor du skal flyve til og fra.

Drømmer du for eksempel om at se et ægte flamenco-show og drikke en forfriskende sangria i solen, så er den sydlige del af Spanien du skal starte i. Du kan for eksempel vælge at flyve til Málaga, hvor du kan få varmet kroppen igennem inden du kører med nord. Du kan få inspiration til din billeje her, så du kan få booket den rette bil inden eventyret begynder.

Turen går til Bilbao

Spanien er et stort land, og hvor mange byer du kan nå at besøge, afhænger selvfølgelig af den tid du har på hånden.

Er det blot 2-3 dage du har tænkt dig at køre rundt, så kan det være en fordel af holde sig til én enkelt region, så man ikke ender med at tilbringe hele sin ferie på motorvejen. Er det eksempelvis Málaga man lander i, så kan man besøge nærliggende byer såsom Sevilla og Gibraltar, hvor man ikke behøver at sætte en halv dag af for at nå dertil.

Har man derimod mange dage, måske uger tilrådelighed, så kan man aflægge større distancer og besøge flere byer på sin vej.

Man kan for eksempel opstille Bilbao i den nordlige del af Spanien som sin endelige destination, og derefter følge en rute der går den vej.

I Bilbao er atmosfæren en helt anden end i Costa del Sol, og her er det ikke nødvendigvis høj sol og farverige drinks man skal forvente.

I Bilbao er kunsten i højsædet og her kan man blandt andet besøge det famøse museum Guggenheim og se værker fra nutidens mest anerkendte kunstnere.

Med en bil er der få begrænsninger for ens rejse, og man kan tage nye og impulsive beslutninger som dagene skrider frem.

Related