Camp Adventure: skovtårnet i Danmark

Camp Adventure Forest Tower in Denmark

Kun en times kørsel syd for København finder du Camp Adventure og den unikke naturoplevelse Skovtårnet. Det 45 meter høje timeglasformede tårn giver dig mulighed for at opleve skoven på en ny måde, mens du går op ad den 900 meter lange sti. Se de fantastiske billeder af skovtårnet nedenfor og læs mere om den populære attraktion.

Camp Adventure: skovtårnet i Danmark
Foto: Rasmus Hjortshøj & Camp Adventure

Camp Adventure Skovtårnet

Skovtårnet ved Camp Adventure åbnede den 31. marts 2019 og er en unik naturoplevelse, der ikke findes andre steder i Skandinavien. Tårnet er midtpunktet i et større projekt i Camp Adventure, som med sine 7,5 hektar er den største klatrepark i Danmark.

Camp Adventure: skovtårnet i Danmark
Foto: Rasmus Hjortshøj & Camp Adventure

En oplevelse over trætoppene

Det 45 meter høje timeglasformede tårn er lavet af vedligeholdelsesfrit cortenstål og lokalt sydsjællandsk egetræ. Den rødbrune farve passer godt ind i skoven og tårnets udformning er med til at optimere naturoplevelsen. Du kommer op til udsigtspunktet via en 900 meter lang sti, som først fører igennem skoven og siden op i tårnet. Den spiralformede sti er en oplevelse i sig selv og kan også blive en udfordring for de besøgende med højdeskræk, da der er åbent til begge sider. På vejen fra skovbunden og op over trætoppene er der en unik mulighed for at studere træerne i øjenhøjde.

Udsigten fra Camp Adventure, Denmark
Foto: Rasmus Hjortshøj & Camp Adventure

På toppen venter en fantastisk 360-graders udsigt i fugleperspektiv, som på en klar dag giver dig mulighed for at se hele 25 km ud over det danske landskab. Den øverste platform er placeret 135 meter over havets overflade, hvilket er det højeste tilgængelige punkt på hele Sjælland (det højeste punkt i hele Danmark er 170 meter over havets overflade).

Camp Adventure: skovtårnet i Danmark
Foto: Rasmus Hjortshøj & Camp Adventure

En konstruktion i pagt med naturen

Skovtårnet er tegnet af det danske designfirma EFFEKT. Visionen bag projektet er at gøre skoven tilgængelig for alle uden at forstyrre det naturlige miljø. For at få stålkonstruktionen til at passe ind i omgivelserne, har teamet anvendt lokalt træ og i midten af tårnet står et par høje træer.

For at få stålkonstruktionen til at passe ind i omgivelserne, har teamet anvendt lokalt træ og i midten af tårnet står et par høje træer.
Foto: Rasmus Hjortshøj & Camp Adventure

Stien er lavet som en kontinuerlig rampe, der gør tårnet nemt tilgængelig for alle uanset fysisk tilstand. Timeglasformen er skabt både for at øge tårnets stabilitet og for at maksimere størrelsen af den øverste platform, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt.

Stålkonstruktionen på skovtårnet ved Camp Adventure
Foto: Rasmus Hjortshøj & Camp Adventure

Besøg Camp Adventure Skovtårnet

Skovtårnet og Camp Adventure Park ligger i Gisselfeld Klosters Skove en times kørsel syd for København. Turen til Sydsjælland giver en pause fra storbylivet og er en mulighed for at komme helt tæt på den lokale natur og få et unikt blik over trætoppene. Har man lyst til endnu mere eventyr og action, tilbyder parken også Nordeuropas længste zipline og forskellige klatreoplevelser i skoven.

  • Projektnavn: Camp Adventure Park
  • Sted: Denderupvej, Rønnede, Danmark
  • Størrelse: 900 m sti, 45 m højt skovtårn
  • Designteam: Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Toni Rubio Soler, Anders Hjortnæs, Yulia Kozlova, Evgeny Markachev, Oscar Elfving, Nicolai Duedahl Hende, Marco Antonio Ravini, Paula Madrid Bergillos, Carlos Suriñach
  • Priser: ICONIC Award 2017 – Visionary Architecture, Top 100 i TIME Magazines ”World’s Greatest Places 2019”

Læs mere

Related