Canyon Barn: Renovering af en lade til et moderne hjem

Nogle mennesker ser en gammel bygning på landet klar til nedrivning – og andre ser en mulighed for at bevare et stykke historie, og genbruge de solide materialer i en ny sammenhæng. Renovering af en lade med mere end 100-år på bagen lyder måske ikke tiltalende for dig, men måske du skifter mening efter at have set det fantastiske resultat her skabt af MW Works Architects!

Canyon Barn: Renovering af en lade til et moderne hjem
Foto: Tim Bies

Renovering af gammel lade til moderne familiebolig

Til projektet kendt som “Canyon Barn” genbrugte amerikanske MW Works materialerne fra den gamle lade og den oprindelige konstruktion på grunden. Formålet var at bevare så meget original karakter, struktur og historie som muligt for at få en kontrast til de nye isolerede vægge, det skarpe tag og de glaserede vinduer. Resultatet blev en kombination af moderne komfort og autentisk stil, hvilket arkitekterne fra MW Works blev tildelt en pris for (Merit Award – AIA Honor Awards).

Canyon Barn: Renovering af en lade til et moderne hjem
Foto: Tim Bies

Et projekt med genbrugte materialer

Den 360 kvadratmeter store familiebolig er beliggende i USA – nærmere bestemt East Cascades i staten Washington. Indenfor har boligen varme toner og interiør med mange fine originale detaljer. En trappe i træ og metal forbinder opholdsstuen med loft til kip med førstesalen, hvilket giver en masse praktisk opbevaringsplads samt bryggers, to små soveværelser, to stuer, spisestue og køkken.

Canyon Barn: Renovering af en lade til et moderne hjem
Foto: Tim Bies

“Boligens forandringer blev omhyggeligt overvejet for at sikre at den moderne æstetik fungerede i samspil med de originale og rå elementer”

-MW Works.

Canyon Barn: Renovering af en lade til et moderne hjem
Foto: Tim Bies
Der er specialdesignede lysarmaturer, der hænger fra de fritlagte bjælker og paneler bygget af gamle æblekasser.
Foto: Tim Bies

I den smagfuldt indrettede bolig finder du vintage møbler og design, der er omhyggeligt udvalgt for at fremhæve husets form og funktion. Der er specialdesignede lysarmaturer, der hænger fra de fritlagte bjælker og paneler bygget af gamle æblekasser.

Vintage furniture and design
Foto: Tim Bies

Et vidnesbyrd om sandt håndværk

Hele projektet med renovering af den oprindelige lade og bevarelse af en lille del af den lokale historie er et vidnesbyrd om sandt håndværk. Genbrug af materialer er – udover at være miljøvenligt – en fantastisk måde at indarbejde historie og sjæl samt tilføje skønne detaljer fra de gamle materialer. Naturlige elementer med patina skaber et fantastisk samspil med de helt nye materialer. Kombinationen giver hjemmet en autentisk følelse og er med til at skabe et yderst interessant rum.

Canyon Barn: Renovering af en lade til et moderne hjem
Foto: Tim Bies

Læs mere