Hvorfor Apple stadig er et af verdens mest værdifulde brands

Hvorfor Apple stadig er et af verdens mest værdifulde brands

Den amerikanske IT-virksomhed Apple er kendt i hele verden for sine produkter, hvor design og funktionalitet går hånd i hånd i en enestående kombination. Apple har i årtier ændret menneskers forhold til moderne teknologi, og de udvider til stadighed folks ønsker og behov inden for elektronikkens verden.

Da Apples kreative og passionerede grundlægger og CEO Steve Jobs i 2011 gik bort, spåede mange, at hans død ville betyde tilbagegang for Apples store succes, og da lanceringen af smarturet iWatch i 2015 floppede, blev denne formodning kun bekræftet.

Så hvorfor er Apple stadig et af verdens mest værdifulde brands, og hvordan har virksomheden sørget for konstant at udvikle sig og følge med tiden i et forsøg på at opretholde deres indflydelsesrige position på markedet?

Apple var hverken de første eller billigste på IT-markedet, da de startede i 1976, men de har med deres unikke og stilrene design alligevel formået at vinde forbrugernes loyalitet over hele verden. Desuden er samtlige af deres nyere produkter yderst brugervenlige, hvilket gør dem favorable for en bred skare af mennesker.

Foto af Junior Teixeira, Pexels

Det er tydeligt, at Apple er førende på markedet, og langt det meste software bliver i dag designet til både Mac og Windows, ligesom det meste computertilbehør ligeledes kan bruges af både Mac og Windows.

I modsætning til mange af Apples konkurrenter, satser Apple på få men yderst genkendelige produkter. Konsekvensen heraf er, at de ikke har råd til at ramme forkert med et produkt, og hver gang de udvikler et nyt, satser de alt på et bræt. De har formået at opbygge en forretning, hvor stort set hvert produkt er en succes, og dette er en nødvendighed for virksomheden, for blot en enkelt fiasko kan udvikle sig til en kritisk situation for selskabet. Langt størstedelen af deres produkter må og skal derfor være af allerhøjeste kvalitet, og kobles dette med smukt design og æstetik, har man opskriften på en stor succes.

Macbook og en iPhone

Nogle mener, at Steve Jobs tilførte selskabet en særlig magi, der aldrig kan genskabes, men faktum er, at Apple er mere profitabel end nogensinde før. Hvad der vil ske i fremtiden er naturligvis vanskelig at spå om, men så længe virksomheden kan fortsætte denne rivende udvikling, vil de med al sandsynlighed forblive toneangivende indenfor teknologiens verden de næste mange år.

Related