Nye dæk til bilen? Her er gode råd til dig

Nye daek til bilen Her er gode raad til dig

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du på udkig efter nye dæk til din bil, eller er du i en proces, hvor du skal købe ny bil og er ved at lære om alle udgifterne ved at have en bil? Så er du kommet det rette sted. Vi giver i denne artikel gode råd til dig som førstegangsejer, og så går vi særligt i dybden med dæk til din bil, der ofte godt kan ende med at blive en ret dyr post i dit regnskab.

Hav styr på udgifterne, inden du køber bil

En bil er meget mere end bare den pris, du betaler, når den skal hjem i garagen. Du skal løbende betale forskellige afgifter, og så er der rigtig mange dele af bilen, som løbende skal skiftes ud og tjekkes efter, da sliddet fra vejene hurtigt kan mærkes på køreegenskaberne.

Det anbefales derfor, at du kraftigt researcher de forskellige udgifter, der er ved at have en bil, da du årligt vil betale meget mere end bare benzin. Der er blandt andet nogle faste udgifter, der er bundet i nogle statslige krav – eksempelvis er det lovpligtigt at have en forsikring, hvis du skulle støde sammen med en anden. Det er som bekendt et stort ansvar at køre bil, og det skal du kunne leve op til.

En anden udgift, du måske ikke har regnet med fra start, er udgifterne til dæk og løbende dækskifte. Dæk er ikke just billige, men hvis du vælger de rigtige løsninger, kan du godt gøre en god handel.

Nye daek til bilen Her er gode raad til dig

Hvilket mærke dæk skal du have?

Dæk er ligesom ethvert andet tilgængeligt produkt. Du kan finde et utal af udgaver, og du skal derfor være bevidst om, hvilket brand dit dæk skal være. Du kan få god rådgivning hos din mekaniker eller dit autoværksted, men det kan godt blive en dyr fornøjelse at købe dækkene direkte hos dem.

I stedet bør du sammenligne priser og udvalg, inden du beslutter dig for at købe. Det gælder som alle andre udbud – du får en markant større markedsindsigt, hvis du sammenligner priser, og dit beslutningsgrundlag vil være noget nemmere.

Du skal starte med at identificere dine behov. Kører du meget på motorvej, kører du ikke ret meget, eller kører du meget i bakket eller kuperet terræn, hvor der er chance for sten og lignende på vejene? Dækmønsteret styrer, hvor godt din bil står på vejen, og her skal du vælge en passende løsning alt efter din typiske kørsel. Hvis du kører meget, skal dine dæk skiftes oftere, da dækmønstret slides ned over tid.

Husk at skifte til sommer- og vinterdæk

I forlængelse af at du skal identificere dine behov, så skal du huske at skifte mellem sommer- og vinterdæk, når tiden er til det. Vinterdæk kræver bedre vejgreb, da vejene er våde og glatte, men du skal derudover naturligvis også bare huske at køre mere forsigtigt. Du kan sikkert huske din glatbanetræning fra køreskolen. Ikke nogen sikker oplevelse, vel?

Du kan faktisk få såkaldte helårsdæk, der gør, at du slipper for at skifte dæk hvert halve år. Disse er ofte lidt dyrere, men det kan som udgangspunkt godt betale sig på lang sigt. Konsulter dog kyndige på området, inden du vælger at benytte dem, fordi der er forskellige varianter, og de er ikke alle lige gode. I værste tilfælde kan du få en bøde for at køre med ulovlige dæk.

Related