Sådan skaber du en ergonomisk arbejdsplads

Sådan skaber du en ergonomisk arbejdsplads

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vi bliver mere og mere afhængige af den digitale verden i vores hverdag, og det betyder også, at der kommer flere og flere arbejdspladser inden for teknologi. Der kan godt være store ulemper ved at arbejde foran en computer hver dag hele året rundt, og hvis man ikke er opmærksom, så risikerer man at få nakke og rygsmerter. Det er dog heldigvis relativt let at skabe en ergonomisk arbejdsplads, som skåner kroppen og blodcirkulationen.

Første skridt: siddepladsen

Hvis man arbejder foran en computer, så er der garanteret lange perioder, hvor man sidder ned og ikke får bevæget kroppen. Det kan være en god idé at investere i et hæve sænkebord, da man derved altid har mulighed for at stå foran computeren fremfor at sidde. At stå op indimellem kan hjælpe på helbredet, og når man først har vænnet sig til det, så lægger man dårligt mærke til, at man rent faktisk står op. Men derfor kan man sagtens ende med at få ømme ben, og derfor kan det være en ligeså god idé at investere i en ordentlig skrivebordsstol.

Når det kommer til skrivebordsstole, så hænger pris og kvalitet ofte sammen. Undgå at købe store direktørstole i læder, eller lænestolsagtige skrivebordsstole, da det eneste de bidrager til er, at man hurtigt bliver træt. Investér i stedet i en ergonomisk stol, som sørger for at du retter ryggen, og din lænd får den rette støtte.   

Andet skridt: skrivebordet

Vi har allerede nævnt hæve sænkebord, og det er helt sikkert at foretrækker, hvis der er budget til det. Men der er også andre metoder, hvorpå man kan gøre skrivebordspladsen mere ergonomisk. Her kan det være en god idé at investere i en mus og tastatur med contour design. IT-produkter fra Contour skåner ens muskler og man kan gennem dem undgå musearm og andre skader. Dertil skal man heller ikke undervurdere at de er langt mere komfortable at skrive og navigere med end andre tastatur og mus.

Sidst men ikke mindst: husk øjnene!

Det sidste råd vi vil give er, at du skal huske at skåne øjnene så vidt muligt. Det er ikke en myte at ens øjne kan tage skade af at sidde foran skærmen hele dagen. Som tommelfingerregel så kig ud ad vinduet i 20 sekunder hvert 20 minut, når du sidder foran skærmen. Det giver øjnene mulighed for at justere sig, og de bliver ikke så let trætte. Til allersidst vil vi minde om, at det også er vigtigt, at man beskytter ens elektronik.

Related