Sådan kan du få din bil frisket lidt op

Dette indhold er sponsoreret

Vi står overfor varmere tider, og derfor kan det være en god ide at få fikset bilen, så den er klar til en masse lange ture med vinduerne rullet ned og musikken på fuld drøn. Eller til en lang og hyggelig bilferie ned gennem de europæiske lande, hvor terræn og vejrforhold vil ændre sig fra det, vi kender herhjemme. Ligegyldigt hvad det næste stykke tid indebærer for dig, så er det godt at være på forkant med vedligeholdelse af din bil. Det er en ting, at du har fået den vasket og måske endda støvsuget inden i – hvilket også er et kæmpe tip, for at få din bil til at føles ny og lækker igen. Men en anden ting er at tage den på værksted og serviceeftersyn, for at få fikset diverse ting og sager. Der kan være mange ting, der kan optimere din biloplevelse; i denne artikel vil du få nogle forslag til, hvad det for eksempel kunne være.

Sørg for at have de rigtige hjul

Dit dækvalg er afgørende for sikkerheden. Hvis du bruger sæsondæk, skal du sørge for at få skiftet dine dæk, når sæsonen skifter. Vinterdækket er godt at bruge, når temperaturen kommer ned på de 5-7 C°, da det anderledes dækmønster og gummi gør, at dækket står bedre fast på de glatte veje. Hvis du står i en situation, hvor du mangler nye dæk, men synes det er rimelig dyrt, kan du nogle steder købe afmonteringsdæk til en lavere pris.

Få repareret dine skader

Det er vigtigt at holde karrosseriet, altså bilens ydre dele, i god stand. Det er den del af bilen, som er synlig, så derfor kan din bil hurtigt komme til at se forfalden og gammel ud, hvis den ikke vedligeholdes. Karrosseriet er derudover også de dele af bilen, som beskytter bilens andre komponenter og passagerer mod skader. Derfor er der ingen skader, der er for store eller for små til at blive fikset. En lille ridse kan for eksempel forårsage rust i bilens lak med tiden. 

Tag din bil til serviceeftersyn

En tredje ting du kan gøre for dig selv og din bil, er at tage den til serviceeftersyn. På den måde kan du forebygge nogle af de eventuelle skader og reparationer, som måtte komme i fremtiden. Automekanikeren kigger på alle dele af din bil, og tjekker om de er defekte eller slidte. Hvis det er tilfældet, kan de hurtigt blive fikset eller byttet ud, så du undgår større og dyrere skader på bilen. Med et punktligt tjek efter servicebogen, vil din bil hurtigt være så frisk som ny på ingen tid.

Related