Slotsrenovering – velkommen til Château de Gudanes

Renovating a castle to its former glory

I 2013 købte det australske par Karina og Craig Waters et forladt slot i de franske Pyrenæer. Den enestående 1.000 kvadratmeter store ejendom var faldefærdig men de påtog sig alligevel den enorme udfordring med en komplet slotsrenovering. Château de Gudanes er nu igen tilbage til sin storhedstid.

På udkig efter det rigtige potentiale

Karina og Craig Waters drømte om at genopføre og renovere en ejendom i dårlig stand, men de brugte lang tid på at finde det helt rigtige med stort potentiale. Efter noget tid opdagede de det franske slot Château de Gudanes, som allerede havde været til salg i 4 år. Heldigvis for familien havde ingen endnu haft det rette mod og tilstrækkelige ressourcer til at påbegynde renoveringen af den enestående og storslåede bygning.

Slotsrenovering - velkommen til Château de Gudanes
Karina Waters. Foto: Château de Gudanes

Et historisk monument fra 1300-tallet

Slottet kan dateres tilbage til 1300-tallet. Tidligere fandtes der også en fæstning på stedet, men den blev ødelagt i 1580 under de franske religionskrige. Château de Gudanes, som er bygget i midten 1700-tallet, blev bestilt af Louis Gaspard de Sales, Marquis af Gudanes. Gaspard, også kendt som “Pyrenæernes Konge”, var en indflydelsesrig mand, der sad i Toulouse-parlamentet og med glæde ville bruge en del af sin formue på slottets konstruktion.

Slotsrenovering - velkommen til Château de Gudanes
Foto: Château de Gudanes

I 1990’erne planlagde et firma at omdanne slottet til luksuslejligheder. Heldigvis blev planerne blokeret af den franske stat på grund af slottets status som historisk monument. Desværre betød de manglende planer også, at standen på det forladte slot blev forværret. Taget faldt sammen fire forskellige steder, og der voksede skimmel på grund af kraftige vandskader.

Slotsrenovering - velkommen til Château de Gudanes
Foto: Château de Gudanes

Slotsrenoveringen starter

Slottet havde ingen elektricitet, varme eller vand. Men den 1.000 kvadratmeter bygning var alligevel alt, hvad de nye ejere drømte om. Med et ambitiøst mål for at bevare slottets oprindelige atmosfære og stil, påtog de sig opgaven og startede slotsrenoveringen otte måneder efter at have købt slottet i 2013.

Slotsrenovering - velkommen til Château de Gudanes
Foto: Château de Gudanes

Heldigvis blev slottet skånet under den franske revolution, og der findes derfor stadig smukke væg- og loftsmalerier, kakkelovne og andre dekorationer. Som du kan se på billederne, krævede det en massiv indsats for at bevare de originale skatte.

Chateau De Gudanes
Foto: Château de Gudanes

En ny fremtid for Château de Gudanes

Karina og Craig Waters plan er at bruge det storslåede slot til events som konferencer og bryllupper, og de vil også lave en café. Hver dag er de et skridt nærmere målet, og allerede nu er det imponerende slot godt på vej tilbage til sin storhedstid.

Læs mere

Læs også: Håndlavet eksklusiv vinopbevaring

Related